Working Equitation

Vad är Working Equitation (WE)?

WE består av tre moment; dressyr, teknik och speed. Rids alltid i denna ordning. Förenklad tävling kan anordnas med endast teknikmomentet eller två moment, varav det ena skall vara teknik. Häst och ponny tävlar i samma klass.


Dressyrmoment

Dressyrprogrammen rids alltid på en 20 x 40m bana. Här finns klasser från debutant till svår klass som följer den traditionella utbildningsskalan. Man bedömer hästens takt, bärighet, framåtbjudning och lydnad. Betygsätts på sedvanligt vis 0-10 poäng/rörelse.


Teknikmoment

I teknikmomentet rids en bana med ett antal "hinder" vars syfte är att lära och påvisa lyhördhet, uppmärksamhet samt förtroende och samspel hos ekipaget. Det finns angivet i TR hur många hinder som får/skall ingå beroende på hur stor bana man har. Bedömningen är som den i dressyr med 0-10 poäng/hinder följt av bedömning av allmänt intryck.


Speedmoment

Därefter rids speedbanan som kan vara samma bansträckning som teknikbanan, ändringar/tillägg av hinder eller en helt annan bana. Här är det snabbast tid som gäller - MEN - man måste utföra alla hinder på korrekt sätt annars blir det tidstillägg.


Grenledare Marie Hansson 0708-235396
Grenledare Marie Hansson 0708-235396

Träning
Klubben har träningar en gång i veckan för Charlotta på Lilla anläggningen, där vi också har en komplett WE hinderpark. Vi anordnar tävlingar mm. Är du nyfiken och vill veta mer hör av dig.

Grenledare WE: Marie Hansson 

Mobil: 0708-23 53 96, epost: m_hansson@hotmail.se