Sommarhälsning

14.07.2023

Våren och försommaren har varit full med aktiviteter i klubben! Roligt! I detta sommarbrev, som tidigare har mejlats ut till våra medlemmar, berättar vi lite om vad som händer framåt.

Ridskolan har sommaruppehåll och drar i gång igen veckan efter skolstart. Ridläger pågår hela sommaren – både för barn, ungdomar och vuxna. För information om läger: www.suderbysgard.se.

Ungdomssektionen planerar för att Suderbys Ridklubb ska ha med några lag till "Vi i stallet", en kunskapstävling för ungdomar mellan 9-13 år som går i höst. Varje lag består av 3–5 personer och anmäls av sin ridklubb. På tävlingen testas hästkunskap genom ett prov baserat på boken "Vi i stallet". I potten ligger 2 500 kr som går till klubbens ungdomssektion. För den som är intresserad och vill veta mer är det bara att höra av sig!

Suderbys Ridklubb är aktiv inom fem grenar: hoppning, dressyr, körning, WE och fälttävlan. Några axplock vad som är på gång. Funktionärer behövs alltid! 😊

  • Fälttävlansträning Cross Jump 3/8
  • Dressyrtävlingar kvällstid 9/8 (ponny) och 10/8 (ridhäst)
  • Bunge Cup Dressyr och Hoppning LAG 12/8
  • DM Körning, WE pay&ride, uppvisningar mm på Gotlands Skördefestival 2-3/9
  • Hopptävling ponny och ridhäst 16/9

Träning på Lilla Anläggningen vill vi gärna slå ett slag för – antingen i grupp för tränare (WE och körning) eller på egen hand. Bokning görs direkt till anläggningsansvarig: eva.sigsarve@hotmail.com eller via sms/tel till 073-394 0650. Vårt digitala bokningssystem har tyvärr inte fungerat så bra och vi behöver titta på en annan lösning. Anläggningskortet är en fin medlemsförmån (700 kr/år),

Utbildningar och avsuttna träffar vi planerar för till hösten inkluderar bl a nedanstående. Inga datum är satta. Gör gärna en intresseanmälan till så blir det lättare för oss att planera. Och hör gärna av dig om du har några egna förslag!

  • Grön Kort-kurs
  • Sykurs för hästfolk (laga täcken mm) i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan
  • HLR
  • Hästmassage mm

För lite äldre, som kanske vill hitta tillbaka till ridningen och hästsporten genomför vi satsningen "+65". Gerd, som är utbildningsansvarig i klubben kan berätta mer info@suderbysgard.se .

Annat roligt i närtid är att polisryttare Malin Hägglund (fd Nilsson och SRK:are) den 12 juli kl 13 kommer till Suderbys Gård & Ridskola och berättar hur man miljötränar polishästar. Det finns även möjlighet att ta med egen häst!

Till hösten planerar vi för en öppen medlemsträff på Lilla Anläggningen, prel med tema körning. Vi återkommer om det.

Information om vad som är på G sprider vi via Suderbys Ridklubbs Facebook-sida. Hemsidan är vi tyvärr inte alltid lika snabba på att datera upp, men vi försöker! Finns det någon medlem som vill engagera sig lite extra i den fortsatta utvecklingen av hemsidan - hör gärna av er!

Vi önskar alla en riktigt fin hästsommar! Tveka inte att höra av er med frågor, funderingar och förslag till info@suderbys-ridklubb.se.

Vill du komma i direkt kontakt med någon särskild person i styrelsen, i ungdomssektionen eller en grenledare finns kontaktuppgifter här på vår hemsida. 

Glada sommarhälsningar från oss i styrelsen