Anna Jansson Bergqvist

Jag vill vara aktiv själv som ryttare för att själv trava vidare i min ryttarutveckling men också för att få inspiration till mina elever och kunna hjälpa andra att bli skickligare ryttare! Vi måste kunna anpassa oss efter hästarna inte hästarna ska ändra sig efter oss!

Kontaktuppgifter: 070-653 94 93, anna_jansson_82@hotmail.com, www.suderbysgard.se 

Är: C-Tränare i dressyr, Diplomerad Unghästutbildare & Mätman genom Svenska Ridsportförbundet

Jobbar som yrkeslärare i Häst-ämnen på gymnasienivå hos Gotland Grönt Centrum/Wisbygymnasiet (60% tjänst). Är en i teamet som driver Suderbys Gård & Ridskola AB. Håller lektioner för ridskoleungdomar, dressyr, markarbete, tömkörning, enskilt eller i små grupper.

Min väg till idag/ Meriter: Alltid varit ryttare, älskar hästar, vilket är grunden hela tiden!

Började som hoppryttare på ponny sen på ridhäst, kom till MSV nivå på Ponny och startade 130 hoppning. Vann DM i fälttävlan som ponnyryttare. Startade dressyr på ponny & ridhäst upp till LA nivå

Efter gymnasiet flyttade jag med två hästar till Skåne, arbetade som hästskötare hos Stall André, dressyrryttare Pernilla Andre Hokfelt mellan 2001-2003. Red Falsterbo med egen uppfödning Dillie Day när hon var 5 år. Startat många unga hästar under Breeders Trophy både i hoppning och dressyr, ridit finaler. (Amica, Umtali, Dillie Day, Business, Don Mic, Fefferoni, Miramé och Niquila.)

År 2005 tog jag som privatist en diplomering som unghästutbildare genom Svenska Ridsportförbundet.

2019 blev jag C-Tränare i Dressyr. 2021 tog jag lärarexamen som yrkeslärare på gymnasienivå genom Stockholms Universitet.

Tävlar aktivt inom dressyr. Har hittills tagit två hästar från föl till svår klass och målet är fortfarande att lyckas utbilda en häst upp till Grand Prix, tar dock lite längre tid sen man blev mamma och fokus ligger inte 100% på min egen satsning.

Tränar själv för Jan-Ove Olsson någon gång per månad, åker till Kristian von Krusenstierna i perioder för att trimma mig och mina hästar lite extra ibland.

Något ni inte visste om mig: Är fruktansvärt höjdrädd, avskyr höjder! Är friskvårdsmassör för människor, gick utbildning 2006 genom Axelssons i Stockholm, för att göra lite annat ibland som inte har med häst att göra!